ed citroen op tv

Ed Citroen is dat je echte naam? Honderden keren per jaar hoor ik op feesten deze vraag aan die ik altijd steevast met ‘’Ja dat klopt dat is een Joodse naam’’ beantwoord. Daarna krijg je velerlei reacties, soms met een diep vallende stilte, of ‘’Oh dat wist ik niet het klinkt zo artistiek’’, of soms met lompe opmerkingen door grappig te willen zijn. Ik ben onlangs op televisie geweest in het EO programma ‘’Geloof en een hoop liefde’’ waarbij ik mijn verhaal over mijn familienaam uit de doeken kon doen in het kader van de 4 mei dodenherdenkingen.

Ik ben enorm trots op mijn achternaam die ik met liefde uitdraag in mijn carrière als poptroubadour. Mijn Joodse familiegeschiedenis met mijn grootvader als slachtoffer van de Holocaust draag ik diep in mijn hart mee in mijn leven. Ik draag met respect naar zijn lot zijn naam die ook nog steeds staat vermeld op het oorlogsmonument in het Brabantse Eethen. Fritz Citroen was een ontzettend muzikale man waarvan ik zijn genen heb meegekregen. De EO maakte er een prachtige diepgaande mini-documentaire van in het programma. Mijn item start op 03.36 als u het filmpje start.

Het filmpje kunt u vinden op de site van de EO:

‘’Ga naar de link, mijn item start op 03.36’’

Mijn dank gaat uit naar het team van de EO die dit item gemaakt heeft met uitzonderlijk veel geduld, respect, diepgang en vakmanschap.