Akoestisch of licht versterkt?

Comments 0 by in Geen categorie
3 december, 2017
Akoestisch of licht versterkt?
Ik krijg heel vaak verzoeken van feestgevers die een akoestische act zoeken voor hun feest. Troubadours zijn solomuzikanten die met een akoestische gitaar spelen, dus wordt al gauw de link gelegd met een fijn volume waarbij uw gasten kunnen praten. Deze mogelijkheid voor sec akoestisch spelen zonder versterking is te doen tot een gezelschap van zo’n 20 mensen.  Daarboven wordt het geroezemoes vanuit de zaal al zodanig dat lichte versterking noodzakelijk is om nog iets van je spel te kunnen horen.
Het beste kunt u bij akoestische optredens zorgen voor een kring rondom mijn heen, waarbij de muziek dan centraal kan worden gespeeld, denk aan kampvuurtjes. Op die manier kan ik ook veel beter communiceren dan in een grote groep mensen waarbij ik tussen uw pratende gasten rondloop. Bij grote groepen mensen maak ik gebruik van een headset die met een zendertje communiceert naar mijn zanginstallatie. Ook mijn gitaar wordt op die manier uitgestuurd, dat heet dan semi-akoestisch.
Ik hanteer diverse gitaartechnieken waarbij ik tokkel over de snaren. Dit geeft een zacht rond geluid. Heel anders dan slaggitaar waarbij je met een plectrum hard over de snaren kunt slaan en dus veel beter hoorbaar. Neem gerust eerst even contact met me op om uw wensen door te spreken, mocht u alleen een akoestische muzikant willen boeken voor uw kleine gezelschap. Mijn nummer is 06-22500140.
Tot horens

Ed Citroen_4

Een akoestisch optreden is mogelijk tot aan een gezelschap van hooguit 20 mensen.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *