Hoe vang je een naderend einde in een positief liedje?

Comments 2 by in Geen categorie
15 juni, 2016
Hoe vang je een naderend einde in een positief liedje?

Afgelopen donderdag het meest heftige optreden wat ik ooit in 35 jaar muziek maken beleefd heb. Heftig in de zin van het liedje dat ik voor Nicolet (terminaal ziek door een hersentumor) mocht schrijven. Ik kreeg een week van tevoren haar zus Monique aan de telefoon met het verzoek om als troubadour haar feest te komen verzorgen en ook nog een liedje te schrijven over haar leven. Haar vriendinnenclub en familie hadden voor haar dit feest speciaal georganiseerd.

De songtekst voor het liedje kwam al snel uit mijn pen op basis van de aangeleverde informatie per mail. De melodie had ik al, die componeerde ik al vlak nadat mijn moeder overleed in 2013. Ik zocht iets waarmee ik qua gevoel aansluiting vond bij het gegeven van een afscheid. Het naderende einde voelt bij velen ”vreemd en onwerkelijk” dat ik als refrein bezing. Ik was erg nerveus voor dit optreden waarbij Nicolet het liedje ontroerd in een strandrolstoel aanhoorde omarmd door haar vriendinnen. Je bent naast je artiest zijn en je professionele houding ook maar gewoon een mens met je eigen emoties. Gelukkig kon ik de waterlanders binnenhouden en geconcentreerd het lied zingen op het strand met een ondergaande zon in Hoek van Holland. Later deden we gezamenlijk het liedje nog eens dunnetjes over waarbij iedereen een hand pakte om haar heen zingend: ”We staan samen hier hand in hand en we vieren het hier op het strand”.

Ik wens Nicolet en haar naasten veel kracht toe de laatste dagen naar het einde, het leven is een feest om gevierd te worden, dat werd het en hoe!

De WOS heeft een prachtige reportage gemaakt van dit feest, zeer de moeite waard om te bekijken. Delen van het liedje komen er ook in voor. http://www.wos.nl/wos-extra/tvgemist/item?Bad92a65ujgGcr2LrWTNAg==

Reactie van zus Nicolet:

Hoi Ed ,naar aanleiding van jouw mooie verslag,wil ik natuurlijk als zus van Nicolet hier zeker wat aan toevoegen!

Wij hebben zoals iedereen kunt zien een fantastisch feest gehad met ons zusje en vriendin op het strand, zij is idd al 22 jaar ziek vanwege een hersentumor. Nu zijn wij met deze mooi groep mensen al 3 jaar intensief aan het zorgen voor haar wat heel mooi en dankbaar is! Bij deze avond heb ik Ed erbij gevraagd en dit was toch zo’n succes,Ed had zo ontzettend mooi lied over Nicolet gemaakt dat iedereen met kippenvel en tranen stond! Wat was en is onze topper Nicolet trots op ons dat we dit toch met elkaar voor mekaar hebben gekregen!!

Hiermee laten wij zien als groep dat je van iets triest toch ook iets heel moois kan maken!!

Wat ben ik blij dat we Ed hierbij hebben gehaald, jij hebt voor ons de avond compleet gemaakt en wij…..wij blijven er zijn voor Nicolet wat zij verdient heeft!!

Gr Monique en derest van deze mooie groep!

PS Ed je bent een kanjer!!! Bedankt voor dit onvergetelijke moment…!


IMG-20160609-WA0001

Het AD bracht een groot artikel over Nicolet

IMG-20160610-WA0001

Nicolet zong zelf een stukkie mee met ”You’ve got a friend”

IMG-20160610-WA0002

Nicolet viert het leven als een feest

IMG-20160610-WA0003

Ondanks de tragiek veel ruimte voor een uitgelaten feeststemming

IMG-20160610-WA0004

Ed met een persoonlijk lied op maat voor Nicolet

IMG-20160610-WA0005

Monique haar zus spreekt de gasten toe

Nicolet feest 1

Dansen onder genot van de muziek van de dj

Nicolet feest 2

Rollend over het strand van Hoek van Holland

Nicolet feest 3

Nicolet feest 4

Afsluiter met ”You never walk alone”

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *