Tips voor prettige livemuziek

Comments 0 by in Geen categorie
10 februari, 2015
Tips voor prettige livemuziek

Tot circa 25 mensen is live muziek prima te doen zonder versterking dus akoestisch. Bij een groter aantal is versterking beter, zeker bij de softere liedjes waarbij je de gitaar tokkelt. Ik speel met zenders zodat ik toch mobiel versterkt kan rondlopen.

Een troubadour is bij uitstek geschikt voor live muziek waarbij uw gasten elkaar kunnen blijven verstaan. Niets is zo ergerlijk als dat uw gasten moeten schreeuwen naar elkaar. Een solo-artiest is ook nog eens een stuk goedkoper in vergelijking met een live band.

Als u aan het Googlen bent naar een artiest dan is een keuze maken best moeilijke klus. De ervaring leert dat professionals hun websites goed op orde hebben en dat zij veel tijd en geld steken in hun vindbaarheid op Google. Ook ik zorg ik dat snel vindbaar ben.

Als u in mijn agenda kijkt, dat ziet u een hele rij met optredens. Dat wil niet per definitie zeggen dat ik niet kan spelen op een datum. Vaak kan ik combineren of ik kan u doorverwijzen naar collega troubadours met een vergelijkbaar repertoire en professionaliteit.

Artiesten die geen BN’ers zijn steken vaak veel geld in advertenties of manieren om toch bekend te raken. Ik kan van mijn muziek leven van mond op mond reclame. U ziet op mijn website ook veel reacties van feestgevers staan. Gratis reclame al overtuigd?

Mocht de keuze niet op mij vallen, dan hoop ik dat u in elk geval een professional kiest. De gage is hoger maar u krijgt dan wel gegarandeerd een leuk feest waarbij de artiest op tijd komt, niet drinkt, contracten maakt, goede geluidsinstallatie en instrumenten enz.

IMG_3851


Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *