Feest in Swetterhage Zoeterwoude

Comments 1 by in Optreden
1 februari, 2013

Swetterhage een woon- en leefgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking in Zoeterwoude  is een vaste klant van me. Ik speel daar graag. Clienten reageren altijd erg enthousiast op je muziek. Wat je met taal of woorden niet kan zeggen, kan met muziek wel. Mensen die gekluisterd zijn aan een rolstoel en hun feestje vieren, leven helemaal op van de vrolijke muziek. Speel  ”Heb je even voor mij” of pak ‘m beet ”Als de nacht verdwijnt” en je ziet hun ogen fonkelen, echt fantastisch om te zien!

Spelen in Swetterhage is altijd een feest zowel voor de bewoners als de begeleiders en familieleden. Vooral de Hollandse liedjes doen het goed.

Het feestje van De Jakweide (een aparte woongroep daar) was een uitloper van de nieuwjaarsreceptie. Eigenlijk bedoeld om het nieuwe jaar in te luiden. Clustermanager Dennis de Roo sprak dan ook met een oppeppende speech zijn collega’s toe en toostte op een mooi 2013. Ik heb veel waardering voor de begeleiders, familieleden en vrienden die deze mensen steunen. In de speech kwam naar voren dat door de vele bezuinigingen de zorg op de tocht staat, maar” kijk op  tv naar armere landen om ons heen, dat doet veel zorgen om geld verdwijnen. Zo slecht hebben we het niet hier in Nederland”, aldus manager Dennis de Roo.

Clustermanager Dennis de Roo van Swetterhage is net nieuw aan zijn werk begonnen. Hij relativeerde de kaalslag op de zorg door naar arme landen te kijken en dat te vergelijken.

Het feest was ook prima verzorgd met allerlei hapjes en drankjes en uiteraard de traditionele champagne stond bij binnenkomst al koud voor de bezoekers. Voor een muzikant als ik is dit soort feesten erg prettig om te doen. Je speelt ’s middags dus je hoeft dan ook niet nog eens ver naar huis te rijden na afloop. Aangezien ik hier vaak geboekt word, kan er ook wat water bij de wijn voor mijn gage. Hopelijk speel ik dit jaar nog een paar keer hier leuk!

Ook voor de begeiders die op Swetterhage werken is het feest.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *