Huiskamerconcert Naaldwijk

16 maart, 2014
Huiskamerconcert Naaldwijk

Wat een fantastische avond was dat gisteren bij Jel en Peet in Naaldwijk. Het werd ons tweede duo-huiskamerconcert samen met singer-songwriter Fabian na onze doop op mijn woonboot (zie elders in deze nieuwscolumn). Fabian en ik verschillen totaal van elkaar qua muziekgenre maar er is een diepe synergie voelbaar tussen ons op basis van respect naar elkaars werk. Ik zie wel vaker singer-songwriters optreden, maar zelden zie je een artiest die de gave heeft om met onbekende songs het publiek te boeien 1,5 uur lang. Dat is een vak apart. Het schrijven van liedjes is al een kunst op zich, maar je publiek vermaken is een heel andere tak van sport. Faab heeft het gewoon dat zag ik al in het begin toen ik hem spotte tijdens een open podium in Leiden. Nadien zijn we bevriend geraakt en we doen dus nu samen duo-huiskamerconcerten lekker bij mensen thuis echt geweldig om te doen. Zo krijgt je luisteraar een afwisselende avond voorgeschoteld. Voor ons artiesten is het juist zo te gek dat je heel dicht op het publiek zit.

Veel aandacht voor de liedjes stil en uitbundig

Veel aandacht voor de liedjes stil en uitbundig

Ik had in mijn eerste deel alleen eigen liedjes gespeeld wat behoorlijk hard werken was. Ik kan heel makkelijk switchen door mijn ervaring op feesten en dat was gisteravond hard nodig. Ik zoek steevast naar een balans tussen kunst en entertainment. Teveel luisterliedjes achter elkaar kan teveel too much zijn, daarom zorg ik voor afwisseling met een rocker of uptempo om iedereen wakker te houden. Mijn eigen werk heeft veel songs die je heel makkelijk meezingt met Onder de rook van Rotterdam, Julia en Kaatje en Kees. Daar ben ik hartstikke trots op. Een meezingertje schrijven lijkt makkelijk maar probeer het maar eens!….

Singer-songwriter Fabian met zijn crossover van Hiphop en Blues

Singer-songwriter Fabian met zijn crossover van Hiphop en Blues

In het tweede deel alleen maar bekende songs gespeeld en dat werd echt een knalfeest! Je hoeft kennelijk niet de Jan Smits en Hazesen te spelen om het dak eraf te laten gaan. Dat lukt ook met de wat mooiere ingetogen luisterliedjes als Liefde van Later, You’ve got a friend, Over de muur, Een man weet niet wat ie mist enz. Elke keer als ik ergens optreed dan leer ik weer iets bij. Weer een wijze les geleerd gisteravond;minder is meer.

De opbrengst van de pet 285 euro

De opbrengst van de pet 285 euro

Ik hoop dat er nog vele huiskamer- of in de zomer – tuinconcerten mogen volgen. Het is nog ”gratis” met de pet rond voorlopig. De enige voorwaarde is een groep mensen regelen met een minimum aantal van 20 man. Als ik zo de reacties hoor na afloop dan wordt het waarschijnlijk heel veel spelen dit jaar.Aan de petdonatie lag het niet in elk geval 285 euro opgehaald, dus met 140 eurootjes de man meer naar huis geweldig!!!

Huiskamerconcert Jel en Peet zaterdag 15 maart 2014

Huiskamerconcert Jel en Peet zaterdag 15 maart 2014

Tot de volgende keer als een je reactie hieronder wilt schrijven over gisteravond zeer gewaardeerd.Uiteraard gaat onze speciale dank aan Jel en Peet voor hun gastvrijheid, zorgen en grote vriendenkring.

Groetjes Ed


Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *