Inzending aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland

11 maart, 2014

Wedstrijdjes met muziek, een rare combinatie. Alsof je muziek met appels, peren en citroen:) kunt vergelijken. Zoveel verschillende genres en smaken dus je kunt eigenlijk nooit een uitgebalanceerd oordeel vellen over iemands deelname aan zo’n TV talentenjacht. Toch heb ik me dit jaar maar eens gestort op mijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland van Chiel Beelen. Ik vind dat het enige programma wat aansluit bij mijn eigen muziek dus ik heb maar eens een poging gewaagd met bovenstaande video. Het levert in elk geval veel publiciteit op als je geselecteerd wordt.

Ik geef mezelf weinig kans niet in de laatste plaats door mijn relatief hoge leeftijd van 47 jaar. Als je naar dat programma kijkt, dan zie je alleen maar jonge talenten voorbij komen tot 35 jaar. Aan de andere kant….. als je een goed liedje hebt en een goede stem dan kan je ver komen volgens mij.

Ik heb in het verleden al eens eerder meegedaan aan De Sounmixshow in de jaren ”80. Daarna nog eens een poging geprobeerd door te dringen bij The Voice maar helaas werd ik niet geselecteerd. Stel je niet teveel voor van dat soort massa audities. Rijen en nog eens rijen gelukszoekers moeten in een sfeerloos hotel in Hillywood auditie doen voor een tafel met slaapverwekkende mensen van een productieteam. Ze kijken je gapend van verveling aan en ze geven ook geen applaus na afloop. Het enige wat eraf kan is een lullig bedankje en ”je hoort nog van ons”. Auditeren is iets vreselijks in de muziekbusiness!!

Corne Klijn

Van alle contacten in de professionele muziekwereld heb ik dj Corné Klijn van o.a. Sterren.nl en Radio 2 hoog zitten. Hij is de enige prof-dj die je echt uitgebreid antwoord geeft per mail als je vragen hebt of als je meer wilt weten over hoe het in radioland eraan toegaat. Hulde voor dit soort vakmensen. Ze kunnen zich ook in een ivoren toren verschuilen en alleen plaatjes van pluggers aannemen. Corné heeft zijn muzikale hart kennelijk op de goeie plaats top!


Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *