Ed’s FAQ

   Waarom reken je geen reiskosten door heel Nederland?

   Dat komt omdat ik heel erg veel speel kriskras door Nederland heen. De ene keer zit ik heel dichtbij de andere keer in een uithoek. Ik vind het belangrijk dat feestgevers een ronde prijs krijgen aangeboden zodat er niet nog eens geld bij moet vanwege de reiskosten.
   Naar boven

   Ik wil alleen een paar liedjes tijdens mijn ceremonie i.p.v. een heel feest kan dat?

   Ja dat kan, de prijs daarvoor zal dan met de afstand en hoeveelheid studietijd voor de liedjes berekend moeten worden maar altijd minder dan het gebruikelijke starttarief van 275 euro.

   Naar boven

   Ik wil graag zo’n ”lied op maat” tijdens mijn bruiloft/verjaardag maar dat ik heb een bekende melodie mag dat zomaar?

   Ja dat mag mits het in besloten kring wordt gehouden dus niet commercieel verkocht op cd. De cd die u krijgt aangeboden is slechts één exemplaar. Meerdere zijn mogelijk alleen dan komt er nog een meerprijs voor de rechten bij.

   Naar boven

   Ik wil graag met jouw troubadouract iemand verrassen kan dat?

   Ja dat kan mits het akoestisch kan. Bij grote gezelschappen (meer dan 25) moet ik van tevoren mijn zendapparatuur installeren via mijn zanginstallatie. Dat heeft tijd nodig.

   Naar boven

   Ik heb jou wel eens zien spelen met de Karrewiets, hoe kan ik die inhuren en hoeveel kost dat?

   Dat kan via www.karrewiets.nl De prijs is 4 x 30 minuten met een uitkoop van 550,- euro

   Naar boven

   Kan ik ook liedjes doorgeven die niet in je standaard repertoire zijn opgenomen?

   Dat kan tegen een tarief van 50 euro per liedje. Ik heb tijd nodig om het in te studeren.
   Naar boven

   Je werkt met contracten, maar kan ik er ook van afzien met een gemaakte afspraak?

   Afspraak is afspraak, tenzij het om een sterfgeval gaat of om ziekte dat valt onder overmacht maar doorgaans wordt bij vergeten afspraken 50% van de gage in rekening gebracht.

   Naar boven

   Je bent al geboekt op een datum. Kan je me helpen aan een collega?

   Dat kan zeker, ik heb een groot netwerk in de muziekwereld met bevriende troubadours. Zij leveren dezelfde kwaliteit en genres als ik. Ik kan u dan aan hen koppelen als ik al geboekt ben. Onderling kunnen de gage’s wel verschillen.

   Naar boven

   Kan je leven van je muziek?

   Ja dat kan. Ik heb lang geploeterd sinds mijn start als professional in 2000. Door te netwerken, mond tot mond reclame, visitekaartjes en een prima website kan ik leven als zzp’er. Soms krijg ik nog wel eens het verzoek om een ”zwarte” prijs te maken. Daar begin ik niet aan. Ik ben professional daar hangt een prijskaartje aan.

   Naar boven