Ik was in 1980 een jochie van 14 in mijn ouderlijk huis in Spijkenisse, toen ik van mijn broer Eric de eerste gitaarakkoord-jes leerde. Je beseft je op dat moment niet wat een impact het instrument voor de rest van je leven op je heeft. Gaandeweg speelde ik in allerlei bands totdat ik solo als troubadour mijn weg vond ergens in 2001. Mijn droom was om ooit als muzikant volledig onafhankelijk als zzp’er mijn brood te kunnen verdienen. Dat lukte doordat ik een bijbaan naam als taxichauffeur in Leiden. Hierdoor kon ik in alle financiële rust mijn business opbouwen totdat ik in 2014 mijn baan op kon zeggen en volledig zelfstandig kon leven van mijn muziek tot op heden. 


Dit verhaal is wel erg kort door de bocht maar het geeft wel een indruk hoe ik mijn leven leef. Als ik ervoor ga dan ook 100%. Ik ben er 24/7 mee bezig. Liedjes instuderen, liedjes op maat schrijven, opnemen, contacten leggen, beter worden op je instrument, zangles het gaat maar door dag in dag uit. Nooit komt dat punt van verzadiging. Het gevoel dat je vol zit of er klaar mee bent, telkens word je geprikkeld om te innoveren en nieuwe muzieksoorten met andere instrumenten te leren spelen. Zo ben ik nu bezig om bouzouki, banjo en mandoline te doorgronden.


Privé ben ik vrijgezel en ik heb ook geen kinderen. Ik heb dus een geen afleidingen of verplichtingen die me van mijn focus op muziek afhouden. Passie daar gaat het om in mijn leven om me meer dan gelukkig te kunnen voelen. Je wordt ook enorm vaak beloond voor inspanningen. Telkens als je een optreden op een feest verzorgd hebt wordt je overladen met complimenten en dankbetuigingen. Talent is belangrijk, oefening en doorzettings-vermogen nog veel meer. Ik ben een gelovig mens, dankbaar voor al het moois en goeds wat in mijn leven is overkomen. Ik ervaar elke dag nog als een cadeautje om daarmee anderen en mezelf te mogen plezieren met kunst en entertainment. Het 14 jarige jochie is nu 53 maar nog steeds zo blij met muziek en verwonderd van de schoonheid ervan als een kind!

info@edcitroen.nl | 06-22500140 | KvK 27344369 | BTW NL178683917B02